Årets arbejdsmiljørepræsentant 2016: Henrik Mortensen.

Skrevet d. september 6, 2016

Henrik Mortensen

SAMARBEJDET ARBEJDERE OG AKADEMIKERE(SAA) ønsker at sætte fokus på de aktive arbejdsmiljørepræsentanter, som alt for sjældent får anerkendelse for deres store indsats for sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen.

De står i forreste række når det gælder om at tage deres kollegers problemer op, og ligesom tillidsrepræsentanten en meget central person, når det gælder kampen for gode arbejdsvilkår i virksomhederne. Den årvågne og aktive arbejdsmiljørepræsentant er “guld værd”, både for sine kolleger og virksomheden. Et godt arbejdsmiljøarbejde er kendetegnet ved, at arbejdsmiljøloven bliver håndhævet i et klima, hvor ledelsen respekterer og samarbejder med de ansattes valgte arbejdsmiljørepræsentanter.

Arbejdsmiljørepræsentanter har samme fagretslige beskyttelse som tillidsfolkene for at sikre den enkelte en vis sikring mod overgreb fra arbejdsgiverside. Men kampen for et bedre arbejdsmiljø er også et spørgsmål om styrkeforholdet på arbejdspladsen. Vil arbejdsgiverne ikke overholde loven er det meningen at arbejdsmiljørepræsentanten skal kunne henvende sig til Arbejdstilsynet. Ligesom Arbejdstilsynet altid har pligt til at kontakte arbejdsmiljørepræsentanten.

Det er ikke små krav som stilles til arbejdsmiljørepræsentanter. De findes i tusindvis spredt ud på både private og offentlige arbejdspladser, og står forrest i kampen for et sikkert og sundt arbejds-miljø. De kan ikke prale af at have fået en længere uddannelse i arbejdsmiljø, men med den fornødne kombination af stædighed og smidighed har de produceret flotte resultater til gavn for deres kolleger og samfundet.

Hvorfor Henrik Mortensen? 

Henrik Mortensen arbejder i entreprenørbranchen i det århusianske firma Poul Pedersen A/S. I øjeblikket arbejder han på Det nye Universitetshospital(DNU) i Skejby ved Århus, en kæmpe stor byggeplads med masser af udfordringer når det gælder sikkerhed og arbejdsmiljø.

Han får de bedste anbefalinger fra arbejdsmiljøledelsen på byggepladsen. Henrik er aktiv, engageret og tager fat i de problemer som løbende opstår i byggeriet.

Samarbejdet Arbejdere og Akademikere vil ønske Henrik Mortensen tillykke med hans fortsatte faglige arbejde.

Vil man trække på hans arbejdsmiljøerfaringer så kontakt Henrik Mortensen på 24-817098 eller susogh@mail.dk

På vegne af SAA, John Graversgaard, Talsmand, 27207290.  Email: graversgaard@youseepost.dk