VIKARER, LØSE ANSÆTTELSER, ARM-OG BEN FIRMAER.

Skrevet d. marts 11, 2014

Møde afholdt d. 24.febr. 2014, arrangeret af SAA. Med oplæg af Finn Andersen, formand, Dansk Metal, Århus, Jan Sylvest Andersen, faglig sekretær, 3 F Transport, Byg og Logistik og John Graversgaard, Samarbejdet Arbejdere og Akademikere.

Se oplæg ved John Graversgaard: Vikarer.SAA.oplæg.23febr14 

Og omtale i EU-fagligt: http://www.eufagligt.dk/artikel/vikar_som_ind_i_helvede/

Vikaransættelser breder sig, og det vrimler med vikarbureauer som tilbyder arbejdskraft. Og især østeuropæisk arbejdskraft sælges billigt. LO har lavet en undersøgelse om atypisk arbejde som viser at mange på arbejdsmarkedet har meget løse ansættelsesforhold. Og meget tyder på at det breder sig. Nogen trives måske med det, men mange oplever jo en økonomisk og psykologisk usikkerhed. Hertil kommer hvordan det indvirker på de “fastansatte”. Hvad er konsekvenserne  for faglig organisering og arbejdsmiljø. Og atypisk arbejde antager jo mange former, her også de såkaldte “arm og ben” firmaer.